About This Project

ODE AAN MENS IN RUIS

Deze collages zijn een ode aan al het werk dat ik in de tijd van mijn studie Fashion Design heb gemaakt. Waarin ik mijn passie voor illustraties, prints en dessins verder ontwikkeld heb. De collages zijn samengesteld uit verschillende werken van de afgelopen jaren. De meid met de hoed was een simpel portret, die ik verschillende emoties en fashion vibes gegeven heb, door er collages van te maken. In de achtergrond zijn lijntekening van fashion poses te zien, in dit project heb ik onderzocht of houding en silhouet een gender hebben, een grens die ik graag laat vervagen. De elementen van vervreemde woorden en abstracte lijntekeningen (beeld in de blauwe kader) komen uit mijn laatste project waarin ik visueel ruis ging onderzoeken. In dit project nam ik iets herkenbaars en ging het steeds verder vervagen, over elkaar leggen en nieuw interpreteren om ruis te creëren. Tijdens het maken van deze collages heb ik gemerkt hoeveel ik in de afgelopen jaren geleerd heb over mezelf als ontwerper maar ook zo veel nieuwe technieken.

 

In de jaren van mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik vroeger als kind veel met kleuren en vormen communiceerde. Kleurrijke kleding dragen was mijn manier van uitdrukken. In onze wereld nu zie ik zo veel mensen die moeite hebben om zichzelf te zijn of zich moeilijk kunnen uitdrukken. Door mijn vormen en beelden probeer ik een taal te creëren die iedereen op zijn of haar eigen manier kan gebruiken. Deze taal spreekt via prints en dessins.

Geïnspireerd word ik door abstracte thema’s, zoals ruis en het gevoel van thuis. Om dit te vertalen gebruik ik alledaagse voorwerpen die ik om mij heen heb. Denk hierbij aan drinkglazen, paperclips, architectuur, etc. Kenmerkend in mijn beeldtaal zijn de lijnen die op diverse manieren terugkomen, maar ook mijn heel eigen kleurgebruik en abstracte vormtaal.

Door een rijk onderzoek met veel experimenten ontwikkel ik een diverse hoeveelheid beelden (collages, prints, schilderijen, illustraties) die op veel gevarieerde manieren toepasbaar zijn. Onder andere als kunst aan de muur, vloerkleden, prints op kleding, etc.

Ik geloof in het ontwerpen van diverse kunst en modestukken waarmee een thuis wordt gecreëerd dat vernieuwt, opbeurt en inspireert om buiten je comfortzone te denken.

Category
Design, Illustration, Lines, Prints, Publications